Welkom op de site van groep 5!

Hallo groep 5, 

Welkom op onze pagina.

Er staan weer nieuwe foto's online, veel kijkplezier!
 
We zijn begonnen met het project:

ZORG VOOR DE WERELD EN ELKAAR!

Waar denk je dan aan? Dat hebben we samen besproken en in een woordveld gezet. Volgende week pakken we dit woordveld er weer bij en kunnen we het waarschijnlijk aanvullen met veel woorden die we geleerd hebben. 

De kinderen hebben zelf al veel dingen bedacht om te maken en te doen, o.a.: buiten afval opruimen (er is al heeeeel veel opgehaald!) van karton en papier bossen maken met (gekapte) bomen, auto's en bussen met uitlaatgassen, een zee vol met afval, zelf ontworpen kleding en tasjes van oude kleding, een wereldbol met mensen dier ervoor zorgen, enz. 

We hebben hier al een mooi begin mee gemaakt. Kijk maar eens in het fotoboek van het project. 

De begrijpend lezeles ging over het Micha project. Dat is een organisatie die zich inzet voor de armoede en ongerechtigheid in deze wereld. Dat er veel nare dingen gebeuren in de wereld lezen we ook in de krant. Sommige kinderen namen al krantenknipsels erover mee.

Elke dag gaan er een paar kinderen naar de kleuters om hen te helpen met de werkles, met schoenveters lussen, met jassen aandoen, enz. Zo zetten we ons in voor de mensen om ons heen.  
Esmee heeft in de klas verteld over haar vader en moeder die 6 en 7 juni 2018 lopend naar de top van de Alpe d'huez gaan voor het goede doel! Ze hopen zo 5000 euro op te halen voor de Kankerbestrijding. Esmee heeft gevraagd of wij willen helpen om geld in te zamelen. Dit kan je doen door lege flessen mee naar school te nemen. Esmee en Michelle zullen deze flessen inleveren bij de winkels en het statiegeld wat ze krijgen gaat dan naar hun ouders. 

Wilt u een kijkje nemen op hun site om te zien hoeveel geld ze al bij elkaar hebben gebracht tot nu toe?  Klik dan op deze link: 
Alpe d'HuZes
(Je kan op deze site ook klikken op: 'steun ons' en een gift overmaken als u dit wilt)
  Afbeeldingsresultaat voor alpe d'huzes
 


Er zijn weer nieuwe foto's toegevoegd. Veel kijkplezier! 
Gezellige Sinterklaasmiddag

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

We zijn als school bezig om te kijken hoe we op een goede manier thematisch kunnen gaan werken. Op dit moment proberen we de methode 'Blink' uit. Hier zitten divere zaakvakken in verweven. De kinderen zijn erg enthouiast. Het thema waar nu mee bezig zijn is 'aardse extramen'. We hebben geleerd wat een tornado is, hoe aardbevingen ontstaan, wat er eigenlijk gebeurt als het regent, enz. We zien boeiende foto's en filmpjes en maken opdrachten. Vooral de proefjes vallen erg in de smaak. In het fotoboek van thematische werken zullen af en toe nieuwe foto's worden toegevoegd.

Proefjes tot nu toe: Hoe ontstaat regen (potje, warm water en ijsblokjes) / Hoe maak je een torando (2 flessen 1 gevuld met water) / Wat gebeurt er bij een aardbeving/verschuiving (heerlijke marsjes)

---------------------------------------------------------------------------------------------------


Onze schoolfoto

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Onze eerste groepsfoto!!!
 

Groetjes, juf Ansink en juf Lokhorst
 

Refrein:

Kom erbij, want ik wil je iets vertellen,

het is heel bijzonder, dus luister allemaal.

Ik ken honderdduizend prachtige verhalen,

maar dit is echt het mooiste van allemaal.

Prins Willem-Alexanderschool, 2011
Realisatie: Anyway Internet